Thursday, June 24, 2010

Bir Deli, Taş ve Binali


Ulaştırma Bakanı bugün mecliste internet yasaklarıyla ilgili bir konuşma yapmış. Google ve YouTube'un Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı savaş verdiğini ileri sürmüş falan. Hükümetin son günlerde klasikleşen "dış mihrak" söylemleriyle benzerlik kurmuş. Yandık ki, ne yandık! Zaten yedi düvele karşı mücadele veriyoruz, şimdi bir de Google çıktı başımıza! (YouTube Google'ın olduğu için bakan gibi ayırma gereği duymadım)

Şu dış mihraklara hastayım zaten. Hani biz güçlü bir devlettik. İsrail'e, ABD'ye kafa tutuyorduk? Siz hiç ABD Başkanı'nın çıkıp dış mihraklar üzerimizde oyunlar oynuyor dediğini duydunuz mu? Demek ki ya biz söylendiği gibi güçlü bir devlet değiliz, ya da dış mihrak mavalı yalan.

Geçenlerde görsel medyanın ve internetin korkulu rüyası İnciSözlük, Binali Yıldırım'ın kişisel internet sitesine de bir saldırı düzenlemişti. Sitede bir anket vardı, "Binali Yıldırım'ı nasıl buluyorsunuz?" diye. İnternet yasaklarının milletin anasını ağlattığı şu aralar, doğal olarak elden ne geldiyse şıklar arasından çok kötü'ye yüklenildi. Ancak ne yapılırsa yapılsın, (çoklu oy programları kullanımı vs.) "çok iyi" sonuçlar arasında zirvedeydi. Anlaşıldı ki anket zaten danışıklı dövüşlü proglamlanmış. Ne kadar oy kullanılırsa kullanılsın netice değişmeyecek, Binali Yıldırım görevini "çok iyi" yerine getiriyor kabul edilecek!

Binali Yıldırım'ı çağın gerisinde kalmakla suçlayacaktım, ama kendisi de internetin nimetlerinden faydalanıyormuş meğerse...

Delinin biri kuyuya bir taş attı, YouTube kapatıldı. Biz ise hala modern çağa ayak uyduracak bir bilişim yasası çıkaramadık. Sürekli gelişen bir teknoloji olan internete ayak uyduracak yeni düzenlemeler yapacağımıza, inatla interneti kendimize uydurmak için çaba sarfediyoruz. Sansür bir kez başladı mı, nerede duracağını kestirmek zorlaşır.

YouTube'da Atatürk'e hakaret videosu var. Biz göremiyoruz, ama tüm dünya izliyor! Facebook'ta hergün yerli yersiz, her türlü hakareti barındıran bir sürü grup kuruluyor, onu da mı yasaklayalım?

Atatürk'ü bu kadar seviyordunuz madem, Buse'nin onun için açtığı sayfa geri kafalıların, karşıtlarının istilasına uğrarken neredeydiniz?

No comments:

Post a Comment